perjantai 1. syyskuuta 2017

13. Anonyymi porakaivon korjaustarina


13. Anonyymi porakaivon korjaustarina

Ennen korjausta
Vapaa-ajan asunnon vanhassa porakaivossa on kuuden metrin rautainen suojaputki, jota ei ole muovieristetty. Porakaivo on ollut ruosteisen veden vuoksi kaksikymmentä vuotta käyttökelvoton.

Omistajalle kerrottiin korjausmahdollisuudesta. Uudisrakennuksen yhteydessä omista päätti korjauttaa ruostuvan kaivorakenteensa ruostumattomaksi teräsrakenteeksi.
Veden rautapitoisuus: Veden epävakaa ja aistittavat virheet virtauksesta riippuen 2,0-5,0… mg/l

Korjaus 2014
Korjauksen yhteydessä havaittiin, että 4 mm suojaputkiseinämä on syöpynyt puhki. Kaksi noin 5 mm mittaista reikää on syöpynyt vesirajassa maapuolelta.

Ruostumaton korjaus- teräsputki asennettiin ja tiivistettiin varmistuksin ja vanha ruosteinen hiiliteräsputki poistettiin.
WHO- standardin mukaisen juomaveden rautapitoisuuden laatuvaatimus:                                           alle 0,3 mg/l

Korjaajan kokemusperäinen tieto kalliopohjaveden luontaisesta rautapitoisuudesta on                     alle 0,05 mg/l
Korjauksen jälkeen
Veden laatu korjaantui välittömästi erinomaiseksi. Omistaja on tyytyväinen rakenteen korjaukseen ja veden laatuun ja -määrään. Kallioperäolosuhteet ovat estäneet syvän ja pitkälle etenevän veden pilaantumisen, pitkästä vaikutusajasta huolimatta.

Veden rautapitoisuus:, Vakio ja tavoite toteutui. Ei rakenneperäisiä jäämiä.                                          alle 0,05 mg/l
Asiakas
”Ennen korjausta kaivon veden laatu on ollut koko ajan käyttökelvoton, voimakasta raudan hajua, makua ja väriä. Vesi on niin tärkeä osa asumista, että tämän vesihuollon osa- alueen kuntoon saattaminen on ollut meille hyvin tärkeä. Käytännössä koko uudisrakennukseen sijoitettu raha olisi saattanut mennä hukkaan, jos vesi olisi ollut niin huonolaatuista, kuin se alun perin oli. Korjauksen jälkeen rautaongelmat poistuivat ja vesi on aina kirkasta ja hyvää ”
 

Asko Vasarvuori
Porakaivon korjauksen asiantuntija

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti